Velikonoce ve školní jídelně

vytvořeno: 16.4.2019, před 1 měsícem v rubrice Aktuality [DOPLNIT TEXT]

Rok se s rokem sešel a my jsme opět přivítali ve školní jídelně příchod Velikonoc přípravou velikonočního menu, které nám sestavil a pomáhal připravit šéfkuchař fy Podravka – Lagris, a.s. p. Zbyněk Diatka. Strávníci měli možnost vybrat si ze dvou druhů jídel.

                  Na menu č. I. bylo připraveno smetanové kuřecí na bylinkách, bulgur, hlávkový salát. Menu č. II. nám nabídlo tymiánové králičí kostky na zelenině, bramborový knedlík se slaninou a pažitkou, listový salát. K těmto pokrmům byla podávána jarní polévka s pohankou a baby špenátem.

                  Na závěr obědu si strávníci pochutnali na mrkvovém moučníku v podobě cupcaku (malá bábovička) s krémem. Jsme rádi, že dětem i dospělým chutnalo a přítomnost pana šéfkuchaře při výdeji na jídelně byla pro děti zpestřením před velikonočními prázdninami.

                                                                                                                         Dagmar Horáčková