Školní jídelna

Objednávání stravy přes internet zde

Objednávání  a odhlašování stravy nejpozději ráno do 7:00 hodin.

přednostně SMS na mobil: 733 368 009

tel. školní jídelna: 572 634 624

dagmar.horackova@zsvysluni.cz



Fotogalerie školní jídelny


Fotogalerie jídel v naší jídelně


Odborné hodnocení skladby školního jídelníčku

ODBORNÉ HODNOCENÍ SKLADBY ŠKOLNÍHO JÍDELNÍČKU 
(Ústav preventivního lékařství, Brno)

Předložený jídelníček splňuje požadavky školního stravování, je pestrý a především bych chtěla ocenit originalitu připravovaných pokrmů (např. tortilla s rybím filé, polenta se špenátovými listy a uzeným tofu atd.). I k tomuto jídelníčku bych však měla pár drobných připomínek. 

Polévky jsou dle mého názoru pestré, jsou nabízeny polévky zeleninové (brokolicová, květáková, kedlubnová), luštěninové (cizrnová, čočková se šunkou a hrachová), s obilninou (pohanková, jáhlová, vločková) i vývary (slepičí, hovězí). Chválím za přidávání pohanky a jáhel do polévek. Také na kombinaci s hlavními jídly jsem nenalezla žádnou chybu.

Každý den je na výběr ze dvou pokrmů, přitom většinou bývá jedno jídlo masové a druhé bezmasé nebo polo-masité. Dvakrát do měsíce jsou obě jídla bezmasá, to se mi zdá málo, snažila bych se udělat bezmasý den vždy jednou v týdnu, aby i děti, které mají maso rády měly vždy jeden den v týdnu bez masa. 
Maso je zde zastoupeno kuřecí, vepřové, hovězí, rybí i neobvykle zařazované jelení maso. Opět bych však chtěla připomenout, že vepřové maso by mělo být podáváno méně často než kuřecí a tomu tak zde není. Také si myslím, že játra by se neměla na dětském jídelníčku vyskytovat dvakrát do měsíce, ale chválím za její neobvyklou přípravu (kachní játra na jablkách s kuskusem a dušená krůtí játra na zázvoru). 
Co se týče bezmasých pokrmů, jsou převážně slaná, což musím pochválit. A také velice pozitivně hodnotím zařazování nevšedních potravin, především šmakouna, tofu, polentu, kuskus atd. 
Nabídka příloh je pestrá, a nevidím v ní žádné nedostatky. Nejčastěji se zde vyskytují brambory, těstoviny, rýže a pečivo.
Technologická příprava pokrmů je více méně v pořádku, jen bych ubrala počet smažených jídel. 
Pochvala za saláty a čerstvé ovoce, jen bylo dobré zařazovat je ještě častěji. Jsou zde pokrmy, ke kterým by se vyloženě hodily (tortilla s rybím filé, torteliny se sýrovou omáčkou a další).Také mléko a mléčné výrobky by bylo dobré nabízet dětem častěji, např. formou dezertu ( pudink, šlehaný tvaroh apod.)

Celkově se mi tento jídelníček líbí!

Hodnocení provedla: 
Mgr. Pavla Vašková
Masarykova univerzita v Brně, Lékařská fakulta
Ústav preventivního lékařství
Brno 2.11.2009